Filtry

Szukana fraza: [Opis = Sposób zaciskania tulei na linach stalowych metodą walcowania wzdłużnego, bruzdowego charakteryzuje się tym, że tuleję z umieszczoną wewnątrz stalową liną wprowadza się między dwa segmenty robocze, na obwodzie których nacięte są rowki bruzdowej których kształt odpowiada przekrojowi poprzecznemu zaciśniętej tulei, po czym uruchamia się napęd segmentów, które obracając się w przeciwnych kierunkach ze stałą prędkością chwytają tuleję wraz z liną nadając jej prędkość liniową i w kotlinie walcowniczej powodują stopniowe jej zaciśnięcie na wymaganej długości. Urządzenie do zaciskania tulei na linach stalowych metodą walcowania wzdłużnego, bruzdowego składające się z dwóch wałów napędowych czynnego oraz biernego i motoreduktora charakteryzuje się tym, że na ramie ustawionej na regulowanych stopach wibroizolacyjnych, antypoślizgowych przymocowana jest płyta główna, na której zamocowana jest klatka robocza składająca się z płyty podstojakowej, na której umocowane są dwa stojaki prawy i stojak lewy, połączone od góry płytą spinającą, przy czym wewnątrz klatki roboczej umieszczone są dwa wały, czynny i bierny, łożyskowane w tulejach ślizgowych osadzonych w stojaku prawym oraz stojaku lewym i połączone są ze sobą kinematycznie za pomocą przekładni zębatej składającej się z dwóch jednakowych kół zębatych osadzonych na wysięgowych czopach wału czynnego i wału biernego, osłonięta pokrywą, natomiast wał czynny połączony jest z motoreduktorem, przymocowanym do stojaka za pomocą kołnierza, wewnątrz którego znajduje się sprzęgło przeciążeniowe, składające się z tulei sprzęgłowej,osadzonej z jednej strony na czopie wału czynnego i połączonego z nim wpustem pryzmatycznym, zaś z drugiej strony na łączniku sprzęgła, którego jeden czop osadzony jest w piaście wyjściowej motoreduktora]

Wyników: 1

obiektów na stronie

Tomczak, Janusz (inżynier) Bartnicki, Jarosław Politechnika Lubelska. Uprawniony z patentu Milczek, Tomasz (1950- ). Oprac.

2015 (wyd. cyfrowe)
Opis patentowy

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji